”Kallavesj, Kallavesj, järviij järvi, siinä pes jäet mun paetanj monta kertoo, isä särillep pitj mertoo,veljmies salloo tuulastelj, tiirustelj, riijustelj.

Kallavesj, Kallavesj, kaonis kalarantonesj!Siellä paesto sären kylyk, poeka kuv vuoan onkeen sylyk,siäsket purj ja vesj se nii lystisti liplatti.”

Kas täällä Pohjois-Savossa, Kallaveden maisemissa heräsi Nykälännoita vuoden 2018 kesäkuuhun. Muutos oli tiedossa jo pidempään, vain suunta ja aikataulu oli pienellä hajulla vielä 2kk sitten. Mutta katsos, kun aikansa jahkaa, laittaa elämä palikoita sellaseen järjestykseen että on pakko tehdä päätöksiä. Niinpä meidän perhe, minä, pikkuwelho ja kotakoira päätettiin lähteä savoon. Moni kysyy miksi juuri sinne, on helppo vastata; koska elämä. Olen pitkästi tunteella elävä ihminen, ja nyt tuli tunne että on lähdettävä juuri tänne. Kartoitettiinhan me useamman kunnan ja kaupungin alueelta uutta kotikoloa ihan ympäri Suomen vaan täältä Siilinjärveltä se Koti löytyi. Sopivasti kaiken keskellä, ja täältä on lyhyt matka joka paikkaan.

Ystäväni Enja Ikäheimo loi maaliskuussa Kuopion Karaokekeitaan [KLIK], ja valmentaa siellä Suomen ainoana karaokevalmentajana laulajia mm. äänenkäyttöön, esiintymiseen ja jännityksen purkuun. Minä itse tutustuin Enjaan ratkaisukeskeisen hyvinvointivalmentajan opinnoissa. Se mitä tämä räväkkä, herkkä, taitava ja turvallinen nainen tekee on jotain todella ihmeellistä! Äänen käyttäminen, laulaminen, itsensä voittaminen – en osaa sanoin kuvailla millainen olo minulla on aina sen jälkeen kun olen saanut Enjan kanssa laulaa; varsinkin kun laulamme kahdestaan ja saan purkaa omia paineita, stressiä, pelkoja, surua, mielen kipua – laulamalla. Olenkin sanonut jo vuosia sitten että siinä on viiden nessun Enja. Toisille annetaan tähtiä mutta kyllä itselleni nessujen määrä kertoo miten paljon olo on keventynyt taas tunnin laulamisen aikana.

Yhteistyö ihanan ystäväni kanssa sai aikaan sen että minulla on Kuopiossa tila missä tulen pitämään mm. sointukylpyjä ja valmennuksiani. Kuljen edelleen ympäri Suomen valmentamassa, luennoimassa, liikuttamassa, itkettämässä ja naurattamassa minua kuuntelevia. Ehkä tulevan syksyn aikana Sinuakin. 😉 Mikäli työpaikkasi tai järjestösi järjestää tilaisuuden missä lukee epämääräisesti Nykälännoita, se olen minä, ja lupaan että tulet pysähtymään, herkistymään, voimaantumaan ja viihtymään. Mikäli sinulla on tilaisuus tulossa ja mietit vielä kuka toisi tilaisuuteen särmää mitä et osannut kaivatakaan, se olen minä!

Todellisuus on tällä hetkellä että uusi koti on kun hävityksen kauhistus!
Nyt kun olen luutani asettanut tänne uuden kodin portaiden viereen, on helppo pysähtyä miettimään tarkemmin kalenterin kanssa omia noituuksia ja työkuvioita. Muistathan että kun puhun noituuksista, niin ei niissä oikeasti ole noituuksia, saat olla rauhallisin mielin.

Nykälännoita on nimi mikä minulle annettiin kun valmistuin ratkaisukeskeiseksi hyvinvointivalmentajaksi ja apu ihmisten kipuihin, univaikeuksiin ja ahdistuksiin alkoi löytyä. Oikeastihan se apu kaikkeen tuohon on jo sinussa itsessäsi, minä vain autan sinua ratkaisemaan sen, ja löytämään tiedon mikä on jo sinussa, työkaluna joskus voi olla rumpu tai tiibetiläiset äänimaljat.
Toisista heidän saamansa apu oli sen verran ihmeellistä että alkoivat noidaksi puhuttelemaan.

Luonto on lähellä sydäntäni ja vesilläoloahan minä rakastan. Ja vaikka Euroopan suurin kraatterijärvi jäi taakse niin täällä Savossakin näyttäisi tätä vettä olevan! Kanootit lasketaan vesille ennen juhannusta, minut löytää satunnaisesti

Siilinjärveltä
Siilinlahden uimarannalta

Kuopiosta
Kirveslahden uimarannalta joka on Kuopion toiseksi
suosituin uimaranta ja se on lähellä Petosen keskustaa sekä
Särkiniemen uimarannalta joka on hieman syrjässä ja siksi hyvin rauhallinen. Ranta on pieni, mutta erittäin siisti ja turvallinen. Alue on tasainen, ja sekä nurmea että hiekkaa löytyy.

Ja kun kanootit trailerilla ovat, ne siirtyvät sinne missä teidän olisi helpoin ja mukavin meloa. Voit vuokrata kaluston yksittäin omalla peräkärrylläsi, tai koko kaluston ja trailerin, tai tilata minut oppaaksenne vetämään vaikkapa mindfulness melontaa tai ryhmänne kaipaamaa voimaannuttavaa ohjelmaa sinne missä Te olette.

Vaikka aina sanon että minä en vedä seikkailumelontaa, vaan mielen hyvinvointiohjelmia, on todellisuus kuitenkin se että Sinun kokemasi voi lipsahtaa seikkailunkin puolelle, vaikka sitä emme lähde hakemaankaan.
Koskapa siis lähdet kokeilemaan sinulle ehkä ihan uutta lajia, muiden aloittelijoiden kanssa, turvallisesti, minä oppaanasi? Ryhmäkoko on aina pieni, ryhmääni mahtuu kerralla 7 melojaa, kukaan ei melo yksin, saat aina itsellesi parin. Näin pienessä ryhmässä olen lähellä Sinua, ja olet turvassa koko ajan.

Ensimmäinen sointukylpy tiibetiläisillä äänimaljoilla on keskiviikkona 13.6. klo 18-19,
Kuopion Karaokekeitaalla osoitteessa
Vuorelankatu 5-7, 70300 Kuopio
Tilat sijaitsevat matalien puurakennusten takana (Vuorelankadulta katsottuna oikealla), punatiilinen rakennus F.
Alueella on runsaasti parkkitilaa omille autoille.
Rautatie – ja bussiasemalle on matkaa n. 1 km.

Tämä ilta on ilmainen!

Tule tapaamaan minua, kuuntelemaan tarinointia, kosmisia ääniä, suurta rauhoittavaa käsin tekemääni rumpua.
Tule hymyilemään ja kertomaan että tunne oli oikeassa, täällä minun pitää ollakin.
Tule nauttimaan tunnista, ajasta itsellesi, rentoutuen.
Mukaan tarvitset vain itsesi, kaikki muu löytyy Keitaalta.

Minä ja luovuus kohtaamme aina yöllä, tuntuu hyvältä istua hiljaisen kerrostalon ylimmässä kerroksessa ja katsella ikkunasta kun aurinko laski järven taa. Taivas palaa oranssina ja musta horisontti kumpuilee kotoisan oloisesti.
Ei hullumpaa.

Muistutan vielä, kesä on ihmeellistä aikaa. Muista unelmoida, muista unelmoida konkreettisesti, ota tuolle tärkeälle tehtävälle aikaa. Muista piirtää mielessäsi tarkasti mitä haluat. Herkuttele tunteella mikä tulee kun mietit unelmasi olevan totta.

Muuttolaatikosta nostin tekemäni aarrekartan – ja tänään uimarannalla oli tilanne minkä olin kuvaillut karttaani viikkoja sitten. Siinä oli se ihminen, jota en tiennyt olemassa olevankaan mutta unelmoin että näitä tilanteita muuton jälkeen tulee.

Ei ole noituuksia, ei..

Ole rauhallisin mielin.

t. Nykälännoita, se ”hyvinvointinoita” joka saa sinut voimaan paremmin.

Jos luet minusta ensimmäisen kerran niin klikkaa toki TÄSTÄ ja käy lukemassa minusta enemmän esittelysivultani.