Minulta on kysytty, vieläkö Kipinäkota porskuttaa? Mitä teen nykyisin?
Voin vastata, että ihan samoja hommia! Tottakai tuotteet kehittyy, yhteistyökuviot laajenee ja yhteistyökumppaneita ilmestyy mutta kyllä, samat palvelumme ovat tarjolla kuin ennenkin, nyt vain laajemmin!

Nyt minulla on suositella teille maan mainio tekijä joka tekee upeita kalastusreissuja, metsästysreissuja ja metsäkokemuksia täällä Pohjois-Savossa! Tiedossa on huikeita talviretkeilykoulutuksia lumikengin ympäri Suomen, patikoinnit ja retket nokikahveilla ja tarinoilla sekä paljon paljon muuta. Ystäväni Rami Mikkonen, WHF-adventurekselta tekee ne työt, mitä minä en osaa, tai ehdi tehdä! Kannattaa katsoa myös Ramin kotisivut ja tukea uutta paikallista yrittäjää, jolta ei taitoa, tarinoita ja kokemusta puutu!

Yhteistössä Ramin kanssa teemme mieleisenne ohjelma. Kysy minulta, tai Ramilta! Nyt myös isommat ryhmät ovat helpommin palveltavissa. Yhdistetäänkö jousiammuntaa ja melontaa, kalastusta ja nokipannukahveja, noitakota ja patikointia? Vai haluaako ryhmänne kalastamaan useammaksi tunniksi ja sen jälkeen syödä hyvin tulella valmistettua evästä ja tarinoida kokemuksistanne. Kun luonto, minä ja/tai Rami on lähellä, vain taivas on rajana.

Jahka ilmat viilenee, minulta saat vuokrattua kaikki talvikengistä ja haalareista lähtien. Ohjelma on paljon mukavampaa kun ei palele, ja hauskaa kun kaikki ovat pukeutuneet samalla tavalla! Tarjolla on n. 30 laadukasta Reiman haalaria ja lämpimiä loskan kestäviä kenkäparia, millä vaatetaan yleensä n. 15 hengen ryhmä, koska olemme jokainen eri kokoisia, ja haalareita on tietysti myös eri kokoisia.

Rekikoirasafarit onnistuu yhteistyökumppaneideni kautta, yhteistyökuviot talvelle 2019-2020 tarkentuvat syksyn aikana. Minut rekineni voi löytää milloin mistäkin, koska apua tarvitaan. Aikaisemmin olen ollut Kittilässä, Kolarissa, Pellossa, Rovaniemellä, Kuusamossa, Posiolla ja Etelä-Pohjanmaalla useammassa paikassa. Vaikka omia rekikoiria ei enää ole montaa valjakollista, ei rekikoiraoppaan ammattitaito, vuosien kokemus tai kalusto ole kadonnut. Ilmestyn sinne missä apua tarvitaan.

Siilinjärveltä on n. puolen tunnin matka Kuopioon sekä Maaningalle misä on Suomessa harvinainen vuono; Tuovilanlahti. Iisalmi on tunnin päässä ja sitä tuntiakaan ei mene huristellessa Nilsiään ja Tahkolle. Tekemistä löytyy ihan varmasti kaikille, ja luonto täällä on upea!

Mutta lisäksi minut voi löytää keskisuomesta, Viitasaari-Kannonkoski akselilta savusaunalta tai kodalta, Noidan pellavamekossa kotakoira Naja mukanani. Tarinoimassa, soittamassa noitarumpua, tuomassa hyvää oloa juuri Sinulle! Näin syksyllä voimme käydä melomassa, patikoida, kerätä luonnon antimia ja talvella on mahdollisuus vaikkapa lumikenkäretkeen ja illalla sukeltaa savusaunan lempeisiin löylyhin. Majoitus onnistuu halutessasi mökissä missä on kaikki mukavuudet, tai suloisessa metsämökissä missä ei juoksevaa vettä, tai sähköä ole. Siellä piha valaistaan lyhdyillä ja mökki lämpiää suurella takalla. Keittiöstä löytyy keittomahdollisuus ja herkut loihditaan niinkuin missä muuallakin, vain lämmön lähde on muu kuin sähkö.
Mökit ovat luonnollisesti veden äärellä.

Kipinäkodan logossa on kota, ja kodan liekin paikalla on koiran tassu. Koirat ovat aina vahvasti mukana toiminnassamme, vaikkakin karvakorvat on mahdollista jättää pois mikäli ryhmänne niin haluaa. Ilmoitathan tästä etukäteen.

Toivon, että näen tulevan kauden aikana Sinut, ja ryhmäsi. Olipa se pieni tai isompi. Tervetuloa elämyksen äärelle!

-Piia Rajala
040 5954952
Luonto-ohjaaja
Nykälännoita
Ratkaisukeskeinen hyvinvointivalmentaja